Wij helpen je op weg

Hier vind je de meest gestelde vragen

Welke framemaat bij je past is afhankelijk van je hoogte. Klik hier voor een duidelijk overzicht welke framemaat je nodig hebt.

Accessoires, zoals fietstassen, zadels, e-bike spiegels en meer zijn in onze winkel te koop. Bestel je een fiets online en wil je er een accessoire bij? Neem dan gemakkelijk met ons contact op.

Dat is mogelijk. Al onze fietsen die op de website staan, staan ook in onze fysieke showroom. Klik hier om onze openingstijden en contactgegevens te bekijken.

Op elke fiets zit een ringslot. Alle fietsen worden grondig op een 20-tal punten gecheckt. Één van deze punten is het checken of er een ringslot op zit. Benieuwd naar alle punten? Klik dan hier.

Alle fietsen die in de showroom staan zijn gecontroleerd op de accucapaciteit. Wanneer een accu economisch rendabel is, wat wilt zeggen dat de accu nog 70% of hoger is, wordt deze verkocht. Mocht een accu hieronder zitten wordt de accu gereviseerd. 

Het is mogelijk om een e-bike een korte periode te reserveren. Heb je een e-bike gezien op de website en wil je deze uitproberen? Neem dan contact met ons op! Deze wordt dan gereserveerd voor jou. 

Ja. Alle e-bikes die worden verkocht hebben een grondige onderhoudsbeurt gehad. In deze onderhoudsbeurt wordt gekeken naar een 20-tal punten. Welke dat zijn vind je hier.

Er is zowel nieuw als tweedehands te koop. Deze zijn duidelijk onderverdeeld in kopjes op de website.

Wij kunnen uw oude of defecte e-bike inkopen of inruilen, stuur een mail met een foto en richtprijs en wij reageren hier vrijwel direct op.

Ja, dat doen wij. Stuur een bericht via de Whatsappbutton of de mail en wij reageren zo snel mogelijk met een voorstel.

Ja, de website staat doorgekoppeld aan het kassasysteem. Dat wilt zeggen dat alle e-bikes die online staan ook daadwerkelijk op voorraad zijn. Wanneer een e-bike wordt verkocht in de winkel of online, wordt deze verwijderd uit de voorraad en wordt deze niet meer aangeboden op de website.

Ja, dat kan. Hoewel de accu’s bij binnenkomst allemaal zijn getest, snappen wij dat je er een accurapport bij wilt om dit zeker te weten. Mocht je dit willen is het zeker mogelijk.

U kunt een levertermijn aanhouden van 1 tot 5 werkdagen na ontvangst van de betaling.

Alle e-bikes in de winkel zijn rijklaar en kunnen direct meegenomen worden na de aankoop.

Onze gebruikte e-bikes worden altijd rijklaar afgeleverd!

Ja, wij bezorgen de e-bikes gratis in een straal van 50 kilometer. Wanneer u verder dan 50 kilometer vanaf onze winkel aan de Dijkstraat 25 woont, worden er €34,95 bezorgkosten in rekening gebracht.

Je kan jouw aangekochte e-bike op een ander adres laten bezorgen. Tijdens het bestelproces kan een afleveradres opgegeven worden.

De verzendkosten worden in rekening gebracht bij de klant. Binnen een straal van 50km bezorgen wij gratis jouw aangekochte e-bike. Daarbuiten worden €34,95 verzendkosten gerekend. Verzenden is mogelijk door heel Nederland en België.

Je kunt op drie manieren betalen, per overschrijving, iDEAL of per pin/contant.

Ja, wanneer je een e-bike aanschaft krijg je hierbij een factuur op naam.

Ja, wij werken met FiscFree samen. Hierdoor kan jij gemakkelijk via jouw werkgever een e-bike aanschaffen. 

Ja, dat kan zeker. Omdat FiscFree een marge van 15% tot €1000 vraagt, zijn wij wel genoodzaakt om kosten hiervoor in rekening te brengen. De kosten delen wij met jou. Dit wilt zeggen dat er een bedrag van €75 extra in rekening wordt gebracht.

U kunt een levertermijn aanhouden van 1 tot 5 werkdagen na ontvangst van de betaling.

Jazeker, je kunt onze klantenservice bereiken via het contactformulier of via de whatsapp button op deze website, wij staan u graag te woord.

Ja. Wanneer je een fiets bij ons hebt aangekocht kan je hier een fietsverzekering bij afsluiten. Wil je een verzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op.

Na de aankoop kun je de e-bike binnen 14 dagen gratis retourneren en krijg je je geld terug of kun je voor hetzelfde bedrag een andere e-bike uitzoeken. Uiteraard zit er garantie op de e-bikes. Meer over onze garantietermijnen vind je hier.

Alle e-bikes krijgen voordat ze op de website of in de showroom komen te staan een grondige onderhoudsbeurt. Toch kan het zijn dat er bij aankomst een tekortkoming is. Wanneer er wordt gesproken van een tekortkoming zullen wij dit oplossen en een fietsbus langs sturen of een passende vergoeding bieden. Wanneer er wordt gesproken van een tekortkoming dient dit binnen 14 dagen gemeld na aankoop gemeld te worden. Uiteraard kun je ook langskomen bij ons in de winkel. Ook zijn onze garantievoorwaarden van kracht.

De garantietermijn verschilt per aankoopbedrag. Hieronder wordt in het kort uitgelegd hoe de garantietermijn bij tweedehands e-bikes is opgebouwd. Bij nieuwe e-bikes heb je 2 jaar of meer garantie. Meer weten? Klik dan hier.

AankoopbedragGarantietermijn
<€5001 maand garantie
€500- €10002 maanden garantie
€1000-€15003 maanden garantie
>€15006 maanden garantie

Wij reviseren ook accu’s. Wanneer je jouw accu wilt reviseren kun je gemakkelijk contact opnemen.

Wij zijn een motorrevisie punt van uitsluitend Bosch middenmotoren. Wil je meer weten? Neem dan contact op.