5 onmisbare tips om je elektrische Fiets winterklaar te maken

5 maanden geleden Door: E-Bike Friesland

Met de winter voor de deur is het tijd om je elektrische fiets winterklaar te maken. Ik ben Cor, werkzaam als Senior technisch E-Bike specialist bij E-Bike Friesland, en ik deel graag mijn top 5 tips om ervoor te zorgen dat jouw e-bike soepel en veilig de winter doorkomt.

1. Bescherm je accu tegen kou
De accu van je elektrische fiets is gevoelig voor kou. Bewaar je fiets binnenshuis als dat mogelijk is. Als dit niet kan, verwijder dan de accu en bewaar deze op een droge en warme plek. Zo behoudt de accu zijn optimale prestaties.

2. Houd je banden op spanning

Koude temperaturen beïnvloeden de bandenspanning. Controleer regelmatig de druk en zorg ervoor dat deze binnen het aanbevolen bereik ligt. De juiste bandenspanning zorgt niet alleen voor een betere grip op gladde wegen, maar vermindert ook de kans op lekke banden. Wij adviseren om een gemiddelde fietsband op 4,5 bar te houden.

3. Vet je Ketting In

Winterse omstandigheden vragen om extra aandacht voor de ketting van je e-bike. Vet deze goed in om roestvorming te voorkomen. Daarom adviseren wij om een kwalitatief goed smeermiddel te gebruiken. Wij doen het graag voor je!

4. Bescherm je elektronica

Elektronica en vocht gaan niet goed samen. Zorg ervoor dat de elektrische componenten van je fiets, zoals de motor en bedrading, goed beschermd zijn. Wij adviseren om de fiets altijd binnen te stallen. Mocht dit niet een mogelijkheid zijn, adviseren wij een speciale fietsafdekking of -hoes om je e-bike te beschermen tegen regen en sneeuw.

5. Verlichting Check

Met de kortere dagen en langere nachten is goede verlichting essentieel. Controleer regelmatig of alle verlichting goed functioneert. Vervang indien nodig batterijen of laad de accu op, zodat je altijd goed zichtbaar bent in het winterse donker.

Blijf genieten van je elektrische fiets, zelfs als de temperaturen dalen. Met deze eenvoudige tips ben je goed voorbereid op de winterse omstandigheden. Mocht je nog vragen hebben of professioneel advies nodig hebben, staan wij bij E-Bike Friesland altijd voor je klaar.

Wil je dat wij je fiets winterklaar maken? Bel dan naar 0517 210 005. Dan maken we samen een afspraak!

Veilige en warme fietsgroeten,

Cor van E-Bike Friesland

 

Gratis bezorging in heel Nederland en België!