Waarom een refurbished e-bike zeker het overwegen waard is

1 jaar geleden Door: E-Bike Friesland

De populariteit van elektrische fietsen (e-bikes) blijft toenemen, Waar het voorheen sneller dan lopen was, wordt de e-bike tegenwoordig de concurrent van de auto. Een nieuw fenomeen binnen deze trend is de opkomst van refurbished e-bikes, oftewel tweedehands e-bikes die zijn opgeknapt en gerenoveerd om weer als nieuw te functioneren. In dit artikel zullen we kijken naar waarom refurbished e-bikes zo opkomend zijn en wat de voordelen zijn van het kopen van een refurbished e-bike.

Ten eerste…

…is de belangrijkste reden waarom refurbished e-bikes populair worden, dat ze veel goedkoper zijn dan nieuwe e-bikes. Een nieuwe e-bike kan al snel enkele duizenden euro’s kosten, terwijl een refurbished e-bike vaak tegen een fractie van de prijs te koop is. Dit is vooral aantrekkelijk voor mensen die een e-bike willen, maar niet het budget, of het geld ervoor over hebben, om een nieuwe te kopen. Door een refurbished e-bike te kopen, kunnen ze geld besparen en toch genieten van alle voordelen van een elektrische fiets.

Een ander voordeel….

…van refurbished e-bikes is dat ze duurzaam zijn. Door het kopen van een refurbished e-bike geef je een tweede leven aan een bestaande fiets en voorkom je dat deze op de afvalberg terechtkomt. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar het helpt ook om de waardevolle grondstoffen die in de fiets zijn verwerkt, te behouden. Door een refurbished e-bike te kopen draag je dus bij aan een duurzamere wereld.

Ten derde..

…is de kwaliteit van refurbished e-bikes vaak erg goed. Wanneer een e-bike wordt gerenoveerd, worden alle onderdelen gecontroleerd en indien nodig vervangen. Hierdoor kan de kwaliteit van een refurbished e-bike soms zelfs hoger zijn dan die van een nieuwe fiets. Bovendien zijn refurbished e-bikes bij E-Bike Friesland vrijwel altijd van gerenommeerde merken, wat betekent dat de kwaliteit van de fiets gegarandeerd is.

Ook is het zo…

…dat refurbished e-bikes vaak snel beschikbaar zijn. Bij nieuwe e-bikes kan het soms enkele weken of zelfs maanden duren voordat ze beschikbaar zijn, vooral wanneer er sprake is van leveringsproblemen. Bij refurbished e-bikes is dit probleem veel minder vaak aan de orde. Vaak zijn deze fietsen direct beschikbaar en kunnen ze dezelfde dag nog worden opgehaald of worden geleverd.

Tot slot…

..bieden rijwielhandelaren tegenwoordig vaak garantie op tweedehands e-bikes. Hoewel de garantie kan variëren afhankelijk van de verkoper, bieden veel refurbished e-bike aanbieders soms wel tot een jaar garantie. Dit betekent dat je als koper van een refurbished e-bike ook beschermd bent tegen eventuele problemen met de fiets.

In conclusie, refurbished e-bikes zijn zeer opkomend vanwege de vele voordelen die ze bieden.