E-Bike Friesland gaat in zee met gemeente Rotterdam

2 jaar geleden Door: E-Bike Friesland

Franeker – E-Bike Friesland heeft een raamovereenkomst gesloten met gemeente Rotterdam omtrent het afnemen van 450 (elektrische) fietsen voor de komende vier jaar. Het bedrijf uit Franeker heeft zich ingeschreven voor de Europese aanbesteding en deze uiteindelijk gegund gekregen.

Gemeente Rotterdam werkt aan een duurzame en energiezuinige stad, met schone lucht en een bloeiende economie. De gemeente streeft naar  een circulaire economie. Mede hierdoor heeft Rotterdam de ambitie om een echte fietsstad te worden. Met dit in het achterhoofd hebben ze een Europese Aanbesteding opengezet waar elk MKB bedrijf zich voor kon inschrijven. 

De heren achter E-Bike Friesland stuitten op deze kans door een tip uit hun netwerk. Het bedrijf liet vijf gegadigden achter zich en wist de gemeente Rotterdam te overtuigen om met hen in zee te gaan. ‘Met de ambitie om landelijk bekend te worden wisten wij dat we deze kans aan moesten gaan. Niet geschoten is altijd mis.’ Aldus mede-eigenaar Jildert Boekema. 

Wel zaten er enkele eisen aan vast. Zo moesten de fietsen een A-merk zijn. E-Bike Friesland is zelf dealer van onder andere QWIC en Bimas en wist dat dit, mede door de huidige markt, A-merken waren die zowel de kwaliteit kunnen waarborgen als kunnen leveren. 

Naast (elektrische) fietsen worden er ook elektrische bakfietsen geleverd. Naar schatting zullen er zo’n 50 bakfietsen geleverd worden. E-Bike Friesland heeft gekozen voor de KeeWee bakfiets. 

Het team achter E-Bike Friesland is vooral trots om met een gemeente van meer dan 600.000 inwoners samen te gaan werken. Het bedrijf gevestigd aan de Dijkstraat 25 in Franeker kijkt er dan ook met volle enthousiasme naar uit. Het project zal eind januari van start gaan en duurt vier jaar.

Gratis bezorging in heel Nederland en België!