Met de elektrische fiets naar je werk

2 jaar geleden Door: E-Bike Friesland

Sinds het thuiswerk advies halverwege maart is vervallen, reizen we dagelijks weer naar kantoor. Met de auto in de file, om vervolgens te parkeren in een krappe garage. Als je veel te maken hebt met woon werkverkeer zou je ook voor een e-bike kunnen kiezen als vervangend vervoersmiddel.

Vanwege de reisafstand is fietsen niet voor iedereen mogelijk, maar mocht je niet te ver van je werk wonen, spring dan vooral op een e-bike. Dan krijg je meteen wat frisse lucht en beweging, met vervolg dat je je fitter voelt. Daarnaast is het beter voor het milieu, want op je fiets ben je veel minder vervuilend dan wanneer je de auto pakt. De e-bike veroorzaakt nog geen drie procent van de CO2-uitstoot van een gemiddelde benzineauto.

Waar moet je op letten?
Met je e-bike naar je werk gaan heeft genoeg voordelen, maar het roept het ook vragen op, over diefstal bijvoorbeeld. Helaas is het waar dat e-bikes de laatste jaren vaker worden gestolen. Ga je met de fiets naar je werk? Zorg dan in ieder geval dat je de kans op diefstal verkleint door te kiezen voor een extra slot, zoals het speciaal voor ontworpen kettingslot AXA.

E-bike in plaats van de trein of bus
Ga je meestal met het openbaar vervoer naar je werk? De e-bike dient als prima vervanging voor trein of bus. De kans op een (corona)besmetting kleiner als in je in de frisse buitenlucht fietst. Uit cijfers blijkt dat in 2021 de verkoop van e-bikes drieënhalve keer hoger lag dan in 2019. Een stijgende verkoop vanwege alle forenzen, maar ook als alternatief voor een gemiste vakantie.

Welke e-bike is geschikt?
Welke elektrische fiets moet je kiezen als je er dagelijks mee naar je werk wilt? Het is prettig als je fiets een goede wegligging heeft en wendbaar is. Daarnaast is het comfort belangrijk, plus een grote accucapaciteit met een flinke actieradius. Je kunt kiezen voor een ‘gewone’ woon-werkfiets, of een ‘speciale’ zoals een speed pedelec, een high speed e-bike waarmee je snelheden kunt behalen tot wel 45 km/u. Ben je nóg sneller op je werk!

Bekijk op onze website het volledige aanbod!