Spelregels fietshelmenactie Provincie Fryslan

11 maanden geleden Door: E-Bike Friesland

De Provincie Fryslân heeft onlangs aangekondigd dat het een actie op touw heeft gezet om het belang van het dragen van een fietshelm te benadrukken. Deze actie is gericht op inwoners van Fryslân die ouder zijn dan 55 jaar en biedt hen een korting van 25 euro bij de aanschaf van een fietshelm.

De spelregels in het kort:

  • Je bent ouder dan 55 jaar
  • Je bent woonachtig in Friesland
  • Je krijgt €25 euro korting op een door EAN goedgekeurde helm
  • De actie omvat in totaal 1600 fietshelmen
  • De actie duurt uiterlijk 8 weken
  • Dit is een vervolgactie van de actie in oktober. Deze was in 2 weken uitverkocht. Op is dus ook echt Op

Het doel van deze actie is om het aantal fietsongevallen in Fryslân te verminderen en het bewustzijn te vergroten van het belang van het dragen van een fietshelm, vooral onder oudere fietsers.

Hoewel fietsen een gezonde en milieuvriendelijke manier is om je te verplaatsen, kan het ook gevaarlijk zijn, vooral als je geen beschermende uitrusting draagt.

Het dragen van een fietshelm kan ernstige hoofdletsels voorkomen of verminderen als je betrokken raakt bij een ongeval. Onderzoek heeft aangetoond dat het dragen van een fietshelm het risico op hoofdletsel met 85% vermindert en het risico op een hersenbeschadiging met 88% vermindert.

De Provincie Fryslân is zich bewust van de voordelen van het dragen van een fietshelm en is daarom een samenwerking aangegaan met lokale fietswinkels om de actie uit te voeren. Door de korting van 25 euro wordt het voor oudere fietsers betaalbaarder om een fietshelm aan te schaffen en zo zichzelf beter te beschermen tijdens het fietsen.

Om in aanmerking te komen voor de korting moet je woonachtig zijn in Fryslân en minimaal 55 jaar oud zijn. Je kunt deelnemen aan de actie door bij een deelnemende fietswinkel een fietshelm te kopen en de korting van 25 euro te ontvangen. De actie is geldig zolang de voorraad strekt.

Gratis bezorging in heel Nederland en België!