refurbished fiets of tweedehands fiets: wat is het verschil?

1 jaar geleden Door: E-Bike Friesland

Je ziet het waarschijnlijk steeds vaker voorbij komen: refurbished producten. Waar het voorheen altijd tweedehands werd genoemd, wordt het nu in een nieuw jasje gezet. Wat nou refurbished inhoudt en waarom het zo hip is vertellen we je in deze blog.

Wij vinden de autobranche altijd een mooi voorbeeld om de hipheid van refurbished uit te leggen. Tot 2010 werden er vrijwel alleen maar nieuw auto’s verkocht. Sterker nog, de ‘tweedehands’ auto werd als afvoerputje van de markt omschreven. 

Inmiddels is de markt van tweedehands, of refurbished, auto’s groter dan de nieuwe markt. Waarom dat zo is ligt aan drie dingen: Levertijd,  hoge prijzen voor een nieuwe auto en kwaliteit. 

Sinds de corona is er een enorme levertijd gekomen op vrijwel elk nieuw product. Hierdoor ging men op zoek naar een alternatief: De markt van refurbished kreeg een enorme boost. 

Doordat er een enorm tekort kwam op onderdelen werden deze door marktwerking ook duurder. Zo duur dat het voor velen bijna onbetaalbaar werd. Hierdoor werd vaak voor een goedkopere optie gekozen.

Inmiddels is de kwaliteit ook wel zo goed dat die prima een tweede, of wel een derde leven meekan.

Enfin, wat is nou het verschil tussen tweedehands en refurbished?

Refurbished betekent in het Nederlands opgeknapt. Het is dus in feite beter dan tweedehands. Eigenlijk komt het erop neer dat het bij een bedrijf binnenkomt als tweedehands, het professioneel onder handen wordt genomen en vervolgens als opgeknapt, of refurbished wordt verkocht.

Daarnaast hangt er ook een imagoverandering aan. Tweedehands klinkt ouderwets. Refurbished daarentegen is hip en helemaal van deze tijd. 

Er zit een grote kans in dat refurbished een enorm marktaandeel in vrijwel elke branche in gaat nemen, en naar onze mening terecht. Het is simpelweg duurzaam, goedkoper en kwalitatief net zo goed.